Hoe u als beginner in uw tuinierreis kunt duiken

Tuinieren is een van de meest lonende hobby’s die je kunt uitoefenen. Het is iets dat praktisch is, aangezien een moestuin een gezin kan voeden als je dat wilt, maar het is ook heel plezierig. Er gaat niets boven het leiden van een zaadje tot een plant die je kunt waarderen.

Als je echter net begint, weet je misschien niet hoe of waar je je eerste zaadje moet planten. Hier zijn enkele tips om u te helpen uw reis te beginnen.

Afbeelding tegoed.

Klein beginnen

Het goede aan tuinieren is dat het een relatief gemakkelijke hobby is om aan te beginnen. Je kunt overal planten kweken, zolang je maar je onderzoek doet en weet hoe je ze kunt laten gedijen. Veel mensen denken dat je een grote achtertuin of volkstuin nodig hebt om dingen te laten groeien, maar dat is niet het geval.

Toegegeven, sommige planten hebben veel ruimte nodig, maar in kleine ruimtes en potten groeit er veel. U kunt bijvoorbeeld een kruidentuin op je vensterbank of op potten in een kleine tuin. Kruiden zijn een geweldige optie omdat ze zo gemakkelijk te kweken zijn, maar ze ruiken ook heerlijk en kunnen een enorme impact hebben op je kookkunsten.

Zelfs als je meer ruimte hebt, is het nog steeds een goed idee om klein te beginnen en niet meer af te bijten dan je kunt kauwen. Het opzetten van moestuinen is veel werk, dus het is een goed idee om uw tuin in de loop van de tijd te laten groeien in plaats van in één keer een enorme reeks percelen aan te leggen. Begin met een klein perceel en voeg meer toe naarmate je meer ervaring opdoet.

Kweekruimtes, tenten en kassen

Een andere optie is om je planten te kweken in een kweekruimte, kweektent of kas. Met deze opties kun je je planten kweken in een meer gecontroleerde omgeving.

Een kas is de meest voorkomende, low-tech optie. Een kas houdt planten veel warmer dan buiten, met veel licht en een vochtige omgeving. Dit is geweldig voor planten die gelukkiger zijn in warmere klimaten en stelt je in staat dingen te kweken die anders moeilijk zouden zijn.

Met kweekruimtes en tenten heb je nog meer controle over de omgeving, inclusief de lichtniveaus, temperatuur en vochtigheid. Voordat u echter in een dergelijk gespecialiseerd apparaat investeert, moet u uw onderzoek doen. Beschouwen een gids voor het kopen van een kweekruimte zodat u de beste keuze kunt maken.

Privétuinen van Arthur Blank, kas Harley Botanic ltd

Wat te kweken

Kiezen wat je gaat kweken is altijd een grote beslissing, omdat elke plant andere behoeften heeft. Onderzoek eerst de winterharde zone van uw gebied, zodat u weet wat er in uw klimaat kan groeien en wat het moeilijk kan hebben.

Van daaruit moet u planten of groenten kiezen die gemakkelijk te kweken zijn en waar uw gezin waarschijnlijk van zal genieten. Als je van bloemen houdt, richt je dan op bloembedden. Maar als je voedsel wilt verbouwen, overweeg dan een verscheidenheid aan nietjes en iets nieuws dat je anders niet gemakkelijk kunt kopen.

Als u eenmaal meer vertrouwd bent met tuinieren, kunt u doorgaan met meer uitdagende en interessante planten.

Black-Friday-Deals.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart